Campofilone pasta, de beste in Italië komt uit Le Marche
Recept Maccheroncini di Campofilone al ragù
De echte Italiaanse ragù alla bolognese heeft niets te maken met de bolognese saus zoals we die in Nederland kennen. dat is naast gehakt veel tomaten en groenten. Terwijl de ragù saus zich bijna alleen concentreert op het vlees, met liefde ingekocht.
Ingrediënten
-
450 g Maccheroncini di Campofilone
-
200 gram gepelde tomaten uit blik
-
100 gram ui, fijn gesneden
-
80 gram kipfilet, fijn gesneden
-
100 gram gemalen varkensvlees
-
100 gram gemalen kalfsvlees
-
50 gram wortel fijngesneden
-
2 stuks beenmerg zonder bot
-
1 stuk bleekselderij fijngesneden
-
Nootmuskaat
-
Kruidnagel
-
Geraspte Pecorino
-
Witte wijn
-
Extra vergine olijfolie
-
Zout
Bereiden
-
Snijd de selderij, wortel en ui fijn en bak ze in 3-4 eetlepels olie rustig tot ze een lichtbruine kleur krijgen.
-
Voeg het merg, het gehakte kalfsvlees, varkensvlees gehakte kippenvlees toe aan het mengsel. Na 5 minuten voeg je een snufje nootmuskaat toe, 1 kruidnagel en mix het met een 1/2 glas wijn.
-
Voeg de gehakte tomaten, 2 eetlepels water, een snuifje zout toe en kook zachtjes gedurende ongeveer een uur en 30 minuten. Controleer of de saus niet te droog is. Is dat wel zo, voeg dan een klein beetje water toe.
-
Kook de pasta in kokend gezout water, giet af en breng op smaak met de ragù. Serveer naar smaak met geraspte pecorino-kaas.
Tip van de Chef
Om de maccheroncini thuis te bereiden, meng je 4 eieren, 400 g bloem en een snufje zout. Rol het uit met een deegroller tot een heel dun blad. Vouw het over zichzelf en snijd het in dunne draden. Buon apetito!